EN

Türkiye Uzay Ajansı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

 

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ülkemizin Milli Uzay Programı doğrultusunda ortak çalışmalar yapmak amacıyla iş birliği gerçekleştirdi. 

İki kurum arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak iş birliğine ilişkin protokol,  TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar tarafından imzalandı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene, TUA Başkan Yardımcısı Salih Metin Kibar, İEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Levent Eren ve Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin, İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

 


İEÜ iş birliği kapsamında, sahip olduğu tüm teknoloji ve altyapı imkanlarını kullanarak havacılık ve uzay teknoloji alanında projeler üretecek. İEÜ’lü akademisyenler tarafından Ar-Ge çalışmaları yapılacak, hazırlanan raporlar TUA’ya iletilecek. İEÜ bünyesinde kurulacak özel ekip, TUA’nın talep ettiği her konu özelinde anında çalışma başlatacak. İEÜ, Türkiye Uzay Ajansı’nın hayata geçirmeyi düşündüğü projelerde danışmanlık görevini de yerine getirerek ülkemizin uzay alanındaki gelişimine katkı sağlayacak.
 

Benzer Haberler