EN

TÜRKİYE UZAY AJANSI VE İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Uzay Ajansı ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında işbirliği koordinasyon toplantısı yapıldı.

9 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan Türkiye Milli Uzay Programı çerçevesinde TUA ile İTÜ arasında imzalanan protokol kapsamında; Türkiye Uzay Ajansının görevlerinde ihtiyaç duyulan bilişim sistemleri, uydu geliştirme altyapıları, enerji sistemleri, elektronik sistemler, havacılık ve uzay teknolojileri gibi konularda işbirliği yapılması planlanmaktadır.

Planlanan bu işbirliğinin temel çerçevelerini oluşturmak, yol haritasını görüşmek ve ilgili çalışmalardaki gelişmeleri incelemek üzere Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Sayın Serdar Hüseyin Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Sayın Salih Metin Kibar, İTÜ Rektörü Sayın İsmail Koyuncu başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. 25 Mart Perşembe günü gerçekleşen toplantıda alınan kararlar TUA ve İTÜ arasında geliştirilecek kıymetli işbirliğinin ilk adımları olarak değerlendirilmektedir.
 

Benzer Haberler