EN

TUA HEYETİ KAZAKİSTAN'DA

Türkiye Serdar Uzay Ajansı Başkanı Hüseyin Yıldırım, Kazakistan'ın Dijital Kalkınma ziyareti kapsamında Sanayi İnovasyon Bakanı ve Uzay Muse You Bağdat ile bir araya geldi.

Türkiye Serdar Uzay Ajansı Başkanı Hüseyin Yıldırım, Kazakistan'ın Dijital Kalkınma ziyareti kapsamında Sanayi İnovasyon Bakanı ve Uzay Muse You Bağdat ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında uzay alanında işbirliği konuları ele alındı. Kazakistan temasları kapsamında Yıldırım ve heyeti, başkent Nur Sultan'da bulunan Ulusal Uzay Merkezi'ni ziyaret ederek uzaktan algılamalı uydu sistemlerini inceledi.

Türk heyeti daha sonra Kızılorda eyaletindeki Baykonur Uzay Üssü'ne giderek Soyuz MS-17 uzay aracının fırlatılışını izledi. Yıldırım, ziyaret kapsamında Kazakistan Uzay ve Havacılık Komitesi Başkanı Baubek Oralmagambetov ile de görüştü. Görüşmenin ardından taraflar uzay alanında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırasını imzaladı.

Yıldırım, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Söz konusu belge, iki ülkenin uzay kurumları ve şirketleri arasında pratik işbirliğinin başlamasını sağlayacak" dedi. Yıldırım, "Türkçe konuşan milletlerden oluşan bir topluluk var. Neden daha yaygın hale getirmeyelim, daha büyük güç yaratmak ve dünya ile rekabet edebilmek için daha fazla devletle bir araya gelmeyelim?" diye konuştu.

Benzer Haberler