EN

TUA HEYETİ G20 UZAY EKONOMİ LİDERLERİ TOPLANTISI İÇİN İTALYA’DA

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve beraberindeki heyet G20 Uzay Ekonomi Liderleri Toplantısı’na katılmak ve bir dizi görüşmede bulunmak üzere 20 - 24 Eylül tarihleri arasında İtalya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Programın ilk günü TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve beraberindeki heyet, G20 içerisinde yer alan ülkelerin uzay ajanslarının başkanlarıyla birlikte Avrupa’nın en büyük uydu üretim merkezi Thales Alenia Uzay Tesisleri’ne ziyarette bulundu. 


Ziyaret sonrasında TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, G20 Uzay Ekonomi Liderleri Toplantısı’nda kurum adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Milli Uzay Programı(MUP) üzerinde duran Yıldırım, “Uzayda bağımsız olmanın anahtarı yerli uydu ve fırlatma sisteminden geçiyor. Biz de hedeflerimizi bu ihtiyaçlar üzerinden belirledik.” ifadelerini kullandı.


Yıldırım ayrıca MUP’nun ‘Yeni Uzay’ anlayışına uygun bir altyapı ile oluşturulduğu, MUP içerisinde yalnızca devlet kuruluşlarının değil, Uzay alanında çalışmalar yürüten şirketler, KOBİ’ler ve diğer iştiraklerin de yer aldığı geniş bir ekosistemin bulunduğunu vurguladı.


Bu konferans sonrasında Birleşmiş Milletler Uzay Ofisi, Avrupa Uzay Ajansı, Rusya Uzay Ajansı, Birleşik Krallık Uzay Ajansı, Almanya Uzay Ajansı, Fransa Uzay Ajansı ve İtalya Uzay Ajansı başkanlarıyla ülkeler arası iş birlikleri ile alakalı ikili görüşmeler gerçekleştirildi.


Ziyaret kapsamında ayrıca İtalya’da bilim ve uzay teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yürüten Leonardo Vakfı’na ve Avrupa’nın uydu hizmetleri konusunda önde gelen kuruluşlarından biri olan Telespazio kurumuna ziyaretlerde bulunuldu. MUP kapsamında yapılabilecek çalışmalara yönelik görüşmeler yapıldı.
 

Benzer Haberler